27 Nisan 2009 Pazartesi

Yeni bir bahar

Krizin gelişiyle beraber işleri durdurunca tahmin edersiniz ki motivasyon ve moralimizi de oldukça kaybettik. Ben de o moralsizlik ile hiçbirşey yazmadım uzun zamandır. Zaten uzun süre İzmir' e de gidemedik.

Koca kışın üstüne Mart sonunda 2-3 günlüğüne kaçtık İzmir' e. Evle ilgili birşey yapmadık tabii. Ev ustaların son çalışmasından sonra aşağıdaki halde kapı ve camlarının takılmasını bekliyor.


Ama bahçe yaşıyordu ve onu ihmal etmek olmazdı. Orda olduğumuz sürece hava yağışlıydı ve çok fazla iş yapmamıza izin vermedi yine de özellikle zeytin ve meyveleri budayıp, diplerini temizleyip, gübreleyebildim.




Bahçemize bahar yavaş yavaş gelmeye başlamış ağaçlarımızın bazıları çiçeklenmişti. Gübre olsun diye ektiğimiz baklalar kocaman olmuş pür çiçeğe durmuşlardı.


Kış şansımıza yağışlı geçmişti ama yaz yaklaştığı için bahçeye devamlı bakacak biri lazımdı. Allahtan daha önce işlerin başında olan Abdullah Usta bizimle devamlı çalışmaya talip oldu. Dönüşümüzün hemen öncesinde ayda 15 gün (yani 2 günde 1) gelip gerekli tüm işlerde bizim için çalışması karşılığında aylığı 400 YTL' ye anlaştık.

Bu arada su pompamızda kış başında bir arıza olmuştu ve pompa çalışmıyordu ancak orda bulunduğumuz süre bu işle ilgilenmeye yetmedi. Havaların hızlı ısınmamasını umarak Nisan ayında tekrar bir İzmir seyahati planlayarak herşeyi Abdullah ustaya emanet ettik ve İstanbul'a döndük.

Hiç yorum yok:

 
Clicky Web Analytics