31 Mart 2008 Pazartesi

Şııııırrrrrrr



Az önce telefonum çaldı, açtım, şırıl şırıl bir su sesi. Bu da yeni bir tür telefon sapığı herhalde, çişimi getirmeye çalışıyo :) diyecektim kiii eşimin "bil bakalım bu ne sesiii" diyen sesini duydum.





Evveeet başardık!!! Kuyumuz nihayet açıldı ve suyumuz akmaya başladı.Şimdi izninizle biraz mutluluk dansı yapacağım, detaylar azzz sonraaaa....

___________________________________



Kuyumuzdan su çıktığı anda çok rahatladığımı itiraf etmeliyim. Sondaj için 115 YTL/m ye anlaştığımız firma su çıkmasa da bizden 90 YTL/m alacaktı. 200 m' lik bir kuyuda su çıkmasa bile yapmak zorunda kalacağımız masraf günlerdir uykularımı kaçırıyordu. Hem paradan hem de sudan olmak vardı. Neyse ki şans bizden yana gitti de suya kavuştuk. (Toplam harcama 24 YTL - KDV dahil)

Kuyu ile ilgili şu detayları vermeliyim. Su aslında 130 m de çıkmaya başlamış ancak biz yaz aylarında yaşanan kuraklıklara küresel sınıma sebebiyle gelecek yıllarda beklenenler eklenince yeraltı sularının gittikçe derinlere çekilmesi riskini de düşünüp kuyuyu 200 m'ye kadar indirmeye zaten karar vermiştik. Hemen hemen herkes de bunu tavsiye etti zaten. Bu arada sondaj için verilen fiyatlar zeminin yapısına, kuyunun derinliğine göre çok değişiyor. Yani bizim verdiğimiz fiyatları kendinize hemen baz almayın. Sondaj firmaları size uygulayacakları tam fiyatı vermek için mutlaka zemin etüdü raporunu istiyor.

Tüm bunların yanında kuyumuza bir de pompa masrafı yapacaktık ki bir arkadaşımızın kullanmadığı bir pompası olduğunu öğrendik ve bunu bize vermeyi teklif edince çok sevindik :) Böylece en azından kendisi ihtiyaç duyana kadar pompayı kullanabileceğimiz için şu anda bu masraftan kurtulduk (en az 2000-3000 YTL) . Dalgıç pompamız şu anda 100m de çünkü daha aşağıda olmak için gücü yeterli değilmiş. Ama zaten bu seviyede bile su sağlaması kuyumuzda 100 m birikmiş su var demek oluyormuş. Akan suyun kalınlığı ise 1,5 inchmiş. Çok gürül gürül sayılmaz ama bize yeteceğini söylediler. Zaten hedefimiz 30 tonluk bir depo alıp suyu pompa ile buraya basmak ve ihtiyacımız olanı depodan kullanmak.

Maalesef bu noktada ciddi bir harcama yaptık ama daha önce de söylediğim gibi su hayat demek. En azından ellerimiz boş kalmadı diyerek kendimizi avutuyoruz :)

2 yorum:

solian dedi ki...

Blogunuzu bir solukta okudum harika, inanın kıskanmadım desem yalan olur. umarım en kısa zamanda taşınabilirsiniz. ama merak ettim tam olarak nerede bu arazi, bana edremit körfezini hatırlattı sanki. çok güzel gerçekten, güle güle oturursunuz umarım :)

Dişi Kuş dedi ki...

Merhaba,

Güzel yorumunuz ve dilekleriniz için teşekkür ederim.

Arsamız İzmir'de, ancak bundan fazlasını izninizle kendimize saklıyoruz :)

Selamlar,
Dişi Kuş

 
Clicky Web Analytics