14 Kasım 2008 Cuma

Denizli Dönüşü Son Durum

Denizli'den İzmir'e döndüğümüzde ustalar zeminin blokaj taşlarını döşemeyi bitirmiş üzerine de demiri sermişlerdi. Sıra betona gelmişti ama görünüşe göre beton kuruduktan sonra yapılacak olan izolasyon ve tesisat işleri bizim orda olduğumuz sürede yetişmeyecekti. Bu arada kaba beton altında kalacak atık su tesisatının bina ana çıkışlarını ustaya telefonda tarif etmiş hatta çizip bir de faksla göndermiştik. Ancak faks de düzgün çıkmayan bir kısmı usta da yanlış anlayınca tesisatta da birkaç düzeltmeler yapılması gerektiğini gördük.

Zeminin ilk hali


Haftasonu bunlarla ilgilenip pazartesi günü de betonu döktürdük. Beton atıldıktan sonra kuruması bekleneceği için ustalar derz işine tekar başladılar. Derz konusu evde en çok vaktimizi alan konu oldu. Zira evin ilk halinde derz niyetine yapılan şeyler iç acısı durumdaydı. Aşağıda en soldaki fotoğraftan da görebileceğiniz gibi taşların çoğu araları boş, dolu olanlar ise malayla harç fırlatılmış gibi korkunç bir görüntüdeydi. Hem izolasyon hem de görüntü açısından duvarları bu şekilde bırakamayacağımız için uzun ve zahmetli de olsa yapılacaklar listesinde en başa bu işi koyduk. Şimdi fotoğraflara bakarken iyi ki de öyle yapmışız diyorum. İş henüz bitmediği içi tüm evin görüntüsü yok ama yapılan yerlerden çektiğim aşağıdaki detay fotoğrafları bile oldukça fikir veriyor.



Şu anda dış derzlerin yapımı devam ediyor. Evin 1 cephesi tamamen 3 cephesi ise insan boyunda bitmiş durumda, çalışmalar devam ediyor. Aşağıdaki son fotoğrafta derzlerin temizlenmesi bitmiş ama yenilerinin yapımı henüz başlamamıştı.



Aşağıdaki fotoğraflar ise iç tarafta taş duvarların üzerinin sıvandığı yerden detaylar. İlk fotoğrafı Ekim'de çektiğimde sıvalar henüz sadece kabaca sökülmüştü. İkinci fotoğraf ise taşların üzerindeki sıva atıklarının daha ince temizliğinin yapılıp taşın ortaya çıkarılmış hali.



Bu fotoğraflarda ise sıva temizliğinin öncesi ve sonrasının genel görüntüsü yer alıyor.



Bu arada paralelde foseptik için de çalışmaya başladık. Daha önce araziye başka bir iş için dozer geldiğinde foseptiği de kazdırmıştık ancak foseptik duvarlarının elimizdeki taşlardan örülmesi gibi bir fikir ortaya çıkınca taş duvar kalınlıkları yer tutacağı için kuyuyu büyütmenin iyi olacağına karar verdik. Dozeri kısa bir süreliğine çağırıp çukuru büyüttük. Tam boyutunu ölçmedim ama tahminimce 3x3x3m gibi bir şey çıktı ortaya. Çukur hazır olunca ustalar foseptiğin taş duvarlarını da örmeye başladılar.



Hiç yorum yok:

 
Clicky Web Analytics